top of page

Mentorschap

voor particulieren

Het regelen van de zorg, verzorging of persoonlijke begeleiding die je nodig hebt lukt je niet goed. Of de zorg die je krijgt is niet passend genoeg. Een mentor kan je daar bij helpen.

Waarom mentorschap?

Waar een bewindvoerder je helpt bij financiële zaken, ondersteunt een mentor je met zaken als zorg, begeleiding en wonen. Soms is het lastig hoe het nou zit met de zorg die je krijgt. Of de zorg die je juist niét krijgt.  Of als de zorg niet goed is. Er moet zoveel geregeld worden dat je soms het overzicht kwijt bent en je niet weet bij welk loket je moet zijn. Hoe fijn is het, als iemand met jou meekijkt en je ondersteunt in deze belangrijke zaken! 

Vragen en contact

Voor vragen en kennismaken kan je met ons contact opnemen.

Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld over hoe het mentorschap juridisch geregeld is? Kijk dan ook eens op de site van de rechtspraak.

Wat kost een mentor?

Aan mentorschap zijn kosten verbonden. De hoogte wordt bepaald door de overheid. Is jouw inkomen erg laag, dan is er vaak een vergoeding mogelijk voor onze kosten. Je kunt de kosten hier vinden.

We doen het samen

Dat is voor ons heel belangrijk, want zonder de hulp van jou en van je begeleiding kunnen wij geen goede mentor voor je zijn. Daarom maken we goede afspraken over hoe we samen gaan werken. En hoe we met elkaar communiceren. Vanzelfsprekend heb jij bij ons je eigen vaste contactpersoon.

Vertrouwen

Het kan voor jou lastig zijn om het regelen van je zorg volledig uit handen te geven. We vinden het heel belangrijk dat je ons hierin kunt vertrouwen. Dit doen we vooral vanuit een goede en open samenwerking. Zo kan je bijvoorbeeld altijd “live” met ons meekijken in je eigen digitale dossier.

Maar we willen ook dat je weet dat we gekwalificeerde mentoren zijn. Dat betekent dat we de juiste opleiding en ervaring hebben. En dat we ons werk doen op basis van door de rechter bepaalde regels en voorschriften.

Het Landelijk Kwaliteitsbureau controleert ons daarop, samen met een accountant. En ook de rechter die ons benoemd heeft als jouw mentor kijkt ieder jaar met ons mee in jouw dossier. Tot slot zijn we lid van branchevereniging Horus.

Hoe het werkt

Op hoofdlijnen gaat het als volgt:

  1. Kennismaken: samen gaan we in gesprek om te kijken wat je situatie precies is. We leren elkaar een beetje kennen en we praten ook met je begeleiding of met je zorgverleners.

  2. Is een mentor gewenst? Dan doen we samen een aanvraag bij de rechtbank.

  3. Zijn we benoemd? Je mentor gaat dan meteen weer met je praten om te kijken of de hulp die je nu krijgt voldoende (passend) is voor je. Of het zorgplan wat je hebt jou de hulp biedt die nodig is. En dus ook andere of extra zorg voor je regelen als dat nodig is.

  4. Je mentor komt iedere twee maanden bij je op bezoek om te kijken hoe het met je gaat. En als je dit anders zou willen, dan maken we daar samen afspraken over.

  5. Want je mentor kan bijvoorbeeld ook aanwezig zijn bij lastige gesprekken met je zorgverleners. Of met je familie. Je mentor helpt je dan om goed te kunnen vertellen wat jij belangrijk vindt.

  6. Ook andere lastige zaken zal je mentor voor je regelen. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een andere woonplek, of het regelen en beheren van je Persoons Gebonden Budget (PGB).

  7. Als een mentor voor jou de oplossing is, dan is het vaak ook nodig om hulp te krijgen met je geldzaken. Wij kunnen je daar ook goed mee helpen als jouw bewindvoerder. Op deze pagina kun je daar meer over lezen

Op deze manier zijn we in staat om je zorgbehoefte goed te overzien en aan te sturen. Zodat jij de zorg krijgt die je nodig. En jij je daar niet meer druk over hoeft te maken.

bottom of page