top of page

Vragen en contact

Voor vragen en kennismaken kan je met ons contact opnemen.

Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld over hoe het bewind juridisch geregeld is? Kijk dan ook eens op de site van de rechtspraak.

Wat kost een bewindvoerder?

Aan bewind zijn kosten verbonden. De hoogte wordt bepaald door de overheid. Is jouw inkomen erg laag, dan is er vaak een vergoeding mogelijk voor onze kosten. Je kunt de kosten hier vinden.

We doen het samen

Dat is voor ons heel belangrijk, want zonder jouw hulp kunnen wij geen goede bewindvoerder voor je zijn. Daarom maken we goede afspraken over hoe we samen gaan werken. En hoe we met elkaar communiceren. Vanzelfsprekend heb jij bij ons je eigen vaste contactpersoon.

Vertrouwen

Het kan voor jou lastig zijn om je geldzaken volledig uit handen te geven. We vinden het heel belangrijk dat je ons hierin kunt vertrouwen. Dit doen we vooral vanuit een goede en open samenwerking. Zo kan je bijvoorbeeld altijd “live” met ons meekijken in je eigen digitale dossier.

Maar we willen ook dat je weet dat we gekwalificeerde bewindvoerders zijn. Dat betekent dat we de juiste opleiding en ervaring hebben. En dat we ons werk doen op basis van door de rechter bepaalde regels en voorschriften.

Het Landelijk Kwaliteitsbureau controleert ons daarop, samen met een accountant. En ook de rechter die ons benoemd heeft als jouw bewindvoerder kijkt ieder jaar met ons mee in jouw dossier.

Tot slot zijn we lid van branchevereniging Horus.

Hoe het werkt

Op hoofdlijnen gaat het als volgt:

  1. Kennismaken: samen gaan we in gesprek om te kijken wat je situatie precies is.

  2. Is bewind nodig? Dan doen we een aanvraag bij de rechtbank.

  3. Zijn we benoemd? We regelen meteen dat al je financiële post/mail bij ons terecht komt. En we openen twee bankrekeningen voor je: een beheerrekening en een leefgeldrekening.

  4. Met de leefgeldrekening kan jij je dagelijkse uitgaven doen: wij zorgen voor voldoende saldo.

  5. De beheerrekening daar kan je niet bij, want daarmee regelen wij je geldzaken. Je loon, uitkering of toeslag komt daar op binnen en je vaste kosten worden vanaf die rekening door ons betaald. Ook proberen we voor je te sparen. Zodat je iets extra’s hebt te besteden voor als dat nodig is.

  6. Heb je iets extra’s nodig? Dan vraag je dat eerst bij ons aan.

Op deze manier zijn we in staat om je geldzaken goed te overzien. En als alles een tijd lang goed loopt dan gaan we samen met je kijken of het mogelijk is om weer zelf over je geld te beslissen.

Bewind

voor particulieren

Het regelen van je geldzaken lukt je niet goed. Hier kunnen wij je bij helpen.

Waarom bewind?

Het lukt je niet om structureel goed overzicht te houden op je geldzaken. Je kunt moeilijk met geld om gaan, je begrijpt de brieven die je krijgt niet of misschien is er sprake schulden. Wat de oorzaak ook is, je krijgt veel stress van alles wat met je geldzaken te maken heeft. Je komt er zelf niet meer uit…


Als bewindvoerder kunnen wij je dan helpen. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je beschermingsbewind aanvragen. Vervolgens benoemt een rechter ons als jouw bewindvoerder. En zo helpen wij je met het regelen van al je geldzaken.

bottom of page