top of page

Budgetbeheer

voor particulieren

Je hebt het gevoel niet altijd controle te hebben over je geldzaken. Of het begint je door de vingers te glippen. Misschien is je bewind na een lange periode opgeheven, maar voelt het toch niet fijn om alles weer zelf te moeten regelen. Met budgetbeheer kunnen we je dan helpen.

Waarom budgetbeheer?

We zien best vaak dat mensen na afloop van het bewind moeite hebben om alles weer zelf te regelen. Rekeningen moeten worden betaald, alle brieven komen weer, alles moet weer op tijd geregeld worden, de belastingen... voor je het weet komt ook de stress weer terug. Maar misschien heb je helemaal geen bewind gehad en wil je dat juist heel graag voorkomen. Toch heb je moeite om al je financiële zaken goed op orde te krijgen. En te houden.


Met budgetbeheer kunnen wij je dan helpen. In tegenstelling tot bewind loopt dit niet via de rechter. We maken namelijk samen alle afspraken over wat wij wel en niet voor je gaan doen. Dit leggen we vast in een contract. En je kan het contract zélf opzeggen als je dat wil.

Vragen en contact

Voor vragen en kennismaken kan je met ons contact opnemen.

Wat kost budgetbeheer?

Dat spreken we samen met elkaar af, want dat is heel erg afhankelijk van welke werkzaamheden je aan ons wil toevertrouwen. Het is en blijft maatwerk. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we je daar alles over vertellen. De kosten voor budgetbeheer betaal je zelf en worden niet vergoed vanuit de bijzondere bijstand.

We doen het samen

Dat is voor ons heel belangrijk, want zonder jouw hulp kan het budgetbeheer niet goed werken. Daarom maken we goede afspraken over hoe we samen gaan werken. En hoe we met elkaar communiceren. Vanzelfsprekend heb jij bij ons je eigen vaste contactpersoon.

Vertrouwen

Het kan voor jou lastig zijn om je geldzaken uit handen te geven. We vinden het heel belangrijk dat je ons hierin kunt vertrouwen. Dit doen we vooral vanuit een goede en open samenwerking. Zo kan je bijvoorbeeld altijd “live” met ons meekijken in je eigen digitale dossier.

Maar we willen ook dat je weet dat we gekwalificeerde bewindvoerders zijn. Dat betekent dat we de juiste opleiding en ervaring hebben, óók om budgetbeheer uit te voeren. Onze accountant controleert jaarlijks ook dossiers waar wij budgetbeheerder zijn en rapporteert hierover aan het Landelijk Kwaliteitsbureau. Bovendien zijn we lid van branchevereniging Horus

Hoe het werkt

Budgetbeheer is vaak maatwerk. Maar op hoofdlijnen gaat het als volgt:

  1. Kennismaken: samen gaan we in gesprek om te kijken wat je situatie precies is.

  2. Is budgetbeheer voor jou de juiste oplossing? Dan maken we afspraken over wat wij voor je gaan doen. En wat de kosten voor je gaan zijn. We leggen alles vast in een overeenkomst.

  3. Is de overeenkomst getekend? Dan regelen we meteen dat al je financiële post/mail bij ons terecht komt. En we openen twee bankrekeningen voor je: een beheerrekening en een leefgeldrekening.

  4. Met de leefgeldrekening kan jij je dagelijkse uitgaven doen: wij zorgen voor voldoende saldo.

  5. De beheerrekening daar kan je niet bij, want daarmee regelen wij je geldzaken. Je loon, uitkering of toeslag komt daar op binnen en je vaste kosten worden vanaf die rekening door ons betaald. Ook proberen we voor je te sparen. Zodat je iets extra’s hebt te besteden voor als dat nodig is.

  6. Heb je iets extra’s nodig? Dan vraag je dat eerst bij ons aan.

Op deze manier zijn we in staat om je geldzaken goed te overzien.

bottom of page